Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje

Látványosnak ígérkező képregény-feldolgozásból olcsó, fejcsóválós ripacskodás- és kliséözön.

 
A szellemlovas 2. - A bosszú ereje 3D [filmpermier]

Mark Neveldine és Brian Taylor a Crank-filmekkel megpróbálták az akciófilmet kicsit gunyorosan szimbolikussá tenni, megteremtvén az adrenalinnemzedék groteszk himnuszát. A szellemlovas 2. gondjukra bízása jó ötletnek tűnt, hisz némi humor, irónia nem hiányzott a nem szándékosan röhejes első részből.

De arra nem tudom, ki számított, hogy a második is csak második szándékból rengeti meg a rekeszizmokat. 
A lepel már az első jelenetekben lehull, amikor a "valahol Kelet-Európában" helymegjelölés után elnyújtott és kínosan erőltetett dialógusokat hallunk. Tapasztalt moziba járó ilyenkor már tudja, baj lesz. A gyönyörű szép kastélyba rejtett kiscsávót el akarják rabolni gonosz motorosok - a fiú anyjával menekül, még egy segíteni kész, nem teljesen a megszokott öltözékű papnak sem áll meg. A fiú valamiért fontos az alvilági erőknek, pontosabban Roarknak (Ciarán Hinds), ám a szorult helyzetű nőnek a segítségére Johnny Blaze segít, a Szellemlovas, aki szintén kínosan hosszú előjáték után rendezi le a gonoszok egy részét. De nem mindet.

A történet vontatott, és tele van logikai zökkenőkkel. Ezeket persze mindig akkor vesszük észre, amikor a történet mellett a színészek is rosszak, márpedig itt most igazán kiélheti magát, aki ripacskodásra vágyik. Nicolas Cage grimaszolásai, nevetséges túlzásai paródiát sejtetnek, holott szegény Nic csak már régóta nem tudja, mi a mérték. De hogy a rendezők sem érezték? Eva Mendes lemondta az újrázást, ezért Violante Placido lett a nő, aki inkább anya, mint cicababa. Ciorán Hinds Ördöge mintha egy korai 80-as évekbeli olasz B-filmből került volna ide (mellesleg az egész film képi világa, filmnyelve B-filmes, ócska, hatásvadász, olcsó).

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Recommendations: how to promote your usssszer.eoldal.hu

(Latonyadraph, 2018.03.26 07:06)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any antibot protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"